Frågor och svar om massage


Hur går en massagebehandling till? 

En behandling är 30-60 min och en kortare hälsoanalys genomförs alltid för kunna ge rätt behandling utifrån ditt behov. Därefter instruerar massören dig om vad som kommer att hända och hur massagen ska utföras.


Vad händer efter massagen?

Efter massagen kan du känna dig lite yr och frusen, detta är normalt. Efter behandlingen får du ett glas vatten att dricka eftersom att massage bland annat ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna. För att minimera behandlingsreaktionerna kan du gå en promenad, dricka ordentligt med vatten eller vila en stund.


Jag är idrottare, hur ofta bör jag gå på idrottsmassage?

Idrottsmassage för idrottare är ett sätt att förebygga skador och mjuka upp de muskler som kan vara problematiska. Hur ofta du bör gå till en massör beror på hur din situation ser ut. Regelbunden idrottsmassage kan också öka prestationen och blodcirkulationen och är en bra återhämtning i en hårt träningsperiod.


Vad ska jag tänka på inför första besöket?

Om du har varit hos en läkare är det bra att ta med eventuella läkarutlåtanden. Om du är eller har varit sjuk, haft en infektion eller feber nyligen, bör du kontakta din massör och diskutera om behandling är lämpligt att få just nu.