Behandlingar

Klassisk massage


Njut av den världskända svenska klassiska massagen - en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en välbehaglig och skön avkoppling. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer avslappnad.


Fysiologisk påverkan

Massage minskar smärtan genom fysisk och mental avkoppling och ökar din tolerans till smärta genom att frisätta endorfiner, ett smärtlindrande hormon. Genom massage så stimuleras grova nervfibrer, dessa har en hämmande effekt på de smärtledande nervfibrerna. På fysiologisk nivå bidrar massagen med förbättrat blodflöde, ökad ämnesomsättning, ökad temperatur i huden och lägre hjärtfrekvens. Även ökning av vissa vita blodkroppar i vårt immunförsvar som angriper virus och bakterier ökar.


En positiv förändring på molekylnivå har kunnat påvisas efter massage enligt studier på området. Nivåerna av kortisol ett stresshormon minskar och nivåerna av de avslappnande hormonerna serotonin och dopamin ökar. Kortisol är ett hormon som ökar i vår kropp när vi är stressade och aktiveras av vårt flykt- och försvarssystem. Brist på dopamin och seratonin kan kopplas ihop med depression.


 


Idrottsmassage


Aktiverande idrottsmassage (AIM) är en massagemetod där resultatet kommer i första hand. Massagen är kraftfullare och mer djupgående än en vanlig massage och utförs med strykningar, knådningar och friktioner. Idrottsmassören använder kraftfulla grepp för att mjuka upp de muskler som kan vara problematiska.


Idrottsmassagen är en individinpassad behandling där en eller flera specifika muskler är i fokus och kompletteras ofta med stretchningar och triggerpunktsbehandlingar.


Idrottsmassagen har som mål att minska skaderisken, förbättra muskelns möjlighet till återhämtning samt öka muskelns elasticitet, vakenhet och därmed prestationsförmåga. Massagen hjälper också till att öka blodcirkulationen och används av idrottare för att minska mjölksyra.


Idrottsmassagen har huvudsakligen 3 st effekter

Få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av

Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning

Förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel


Massagen passar för alla, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Regelbunden idrottsmassage kan hjälpa till att förebygga skador och påskynda läkeprocesser. Är du idrottare passar massagens utmärkt både före och efter träning och är dessutom en bra återhämtningsmetod i en hård träningsperiod.